Поліпшувач «Олімпіум Н»

Поліпшувач «Олімпіум Н»

Поліпшувач комплексний Олімпіум Н для виробництва всіх видів пшеничних хлібобулочних виробів, особливо рекомендується для борошна зі зниженими хлібопекарними властивостям

Завантажити рецептури

Застосування:

поліпшувач вноситься в сухому вигляді разом з борошном, як в опару так і в тісто.

При дозуванні більше ніж 0,25% до маси борошна найкращого результату буде досягнуто за
умови внесення поліпшувача рівними частинами в опару та тісто.

Технологія приготування

Тісто для виробництва хліба можна готувати безопарним і опарним способом з борошна
пшеничного. В діжу просіюють борошно, вносять розведені дріжджі, теплу воду і готують
опару температурою 28-30 С. Опара бродить 2-2,5 год. Готовність опари визначають по
об’єму та кислотності. До готової опари додають решту борошна та сировини згідно
рецептури і замішують тісто. Готове тісто виброджують 30хв. і формують тістові заготовки.
Час випікання хліба масою 0,5 кг 30 хв. при температурі пекарної камери 220-240 °С в
залежності від конструктивних особливостей печі.

Застосування поліпшувача ОЛІМПІУМ Н забезпечує наступні параметри:

 

  • вирішує проблему нестабільної якості борошна за рахунок покращення якості клейковини;
  • збільшує водопоглинальні та газоутримуючі властивості;
  • регулює технологічний процес (час визрівання опари, час бродіння тіста,застосування безопарного тістоведення і т.д.) виробництва хлібобулочних виробів;
  • забезпечує потрібну еластичність тіста, що дозволить полегшити механічну обробку під час ділення та формування;
  • покращує формостійкість заготовок після формування;
  • дозволяє зберегти свіжість виробів, затримує черствіння на 12-16 год.

 

 Рекомендоване дозування:

 

  • 0,15 - 0,2 % - для борошна середньої якості з пониженою дією амілазного комплексу всіх видів хлібних та булочних виробів;
  • 0,2 - 0,25 % - для борошна клейковина якого не пошкоджена але короткорвана;
  • 0,3 - 0,4% - для борошна з некондиційного зерна з низькими хлібопекарними властивостями;
Дозування: від 0,15 - 0,4 % на 100 кг борошна
Склад: борошно пшеничне в/c, емульгатор панодан (Е472е), антиоксидант аскорбінова кислота (Е 300), ензими (альфа-амілаза, ксиланаза), цукор-пудра
Енергетична цінність: 1346,4 kJ (кДж)/ 322,1 kcal (ккал)
Харчова (поживна) цінність в 100 г продукту: жири – 2,4 g(г), з них насичені жирні кислоти 1,2 g(г) ; вуглеводи –72,6 g(г), з них цукри-4,7 g(г); білки – 10,1 g(г)
Маса нетто: 10 kg (кг) ℮ / 5 kg (кг) ℮.
Вид упаковки: паперові багатошарові мішки. Після відкриття - зберігати у щільно закритій тарі не більше 30 діб
Строк придатності: 12 місяців
Умови зберігання: температура не вище 25oС; відносна вологість повітря не вище 75%
Рецептури