Поліпшувач "Олімпіум-Роп"

Поліпшувач "Олімпіум-Роп"

поліпшувач хлібопекарський, спеціально розроблений
ЗАСІБ ПРОТИ КАРТОПЛЯНОЇ ХВОРОБИ ТА ГЛИВКОСТІ ХЛІБА

Завантажити рецептури

Картопляна паличка розвивається у пшеничному хлібі з пониженою кислотністю, підвищеною вологістю при довгому зберіганні в теплому приміщенні. При цьому в хлібі різко підвищується кількість альдегідів, інших сполук з різким неприємним запахом. М’якушка стає липкою. Запобігти картопляній хворобі в готовому виробі неможливо тому, що спори картопляної палички термостійкі, їх може зруйнувати тільки багаточасове прогрівання при температурі 100°С, а під час випічки хлібобулочних виробів максимальна температура центру м’якушки досягає 94-97°С.

Олімпіум-Роп – порошкоподібний засіб, дозволений до застосування в харчовій промисловості України. Служить для поліпшення якісних властивостей пшеничного та житньо-пшеничного тіста і виготовлених з них хлібобулочних виробів, як і в технологічному, так і в сенсорному відношенні, а також як кислотний регулятор і для сповільнення подальшого розвитку спор картопляної хвороби та плісняви.

Дозування: вiд 0,2 до 0,5% вiд ваги борошна, макс. до 0,5%.
Склад: ацетат кальцію (Е-263), борошно соєве, карбонат кальцію
Енергетична цінність: 411,3 kJ(кДж)/98,4 kcal (ккал)
Харчова (поживна) цінність в 100 г продукту: жири – 0,4 g(г),з них насичені жирні кислоти -0,06 g(г); вуглеводи –9,9 g(г), з них цукри-3,5 g(г); білки – 14,7 g(г); сіль < 0,1 %.
Маса нетто: масою нетто 10 кг
Вид упаковки: багатошаровi паперовi мiшки
Строк придатності: 12 мiсяцiв
Умови зберігання: температура не вище 25oС; відносна вологість повітря не вище 75%