Поліпшувач ОЛІМПІУМ РОП / 0,2 – 0,5% / від картопляної хвороби та гливкості хліба

Поліпшувач ОЛІМПІУМ РОП / 0,2 – 0,5% / від картопляної хвороби та гливкості хліба

поліпшувач хлібопекарський, спеціально розроблений
ЗАСІБ ПРОТИ КАРТОПЛЯНОЇ ХВОРОБИ ТА ГЛИВКОСТІ ХЛІБА

Завантажити рецептури

Картопляна паличка розвивається у пшеничному хлібі з пониженою кислотністю, підвищеною вологістю при довгому зберіганні в теплому приміщенні. При цьому в хлібі різко підвищується кількість альдегідів, інших сполук з різким неприємним запахом. М’якушка стає липкою. Запобігти картопляній хворобі в готовому виробі неможливо тому, що спори картопляної палички термостійкі, їх може зруйнувати тільки багаточасове прогрівання при температурі 100°С, а під час випічки хлібобулочних виробів максимальна температура центру м’якушки досягає 94-97°С.

Олімпіум-Роп – порошкоподібний засіб, дозволений до застосування в харчовій промисловості України. Служить для поліпшення якісних властивостей пшеничного та житньо-пшеничного тіста і виготовлених з них хлібобулочних виробів, як і в технологічному, так і в сенсорному відношенні, а також як кислотний регулятор і для сповільнення подальшого розвитку спор картопляної хвороби та плісняви.

Дозування: вiд 0,2 до 0,5% вiд ваги борошна, макс. до 0,5%.
Склад: ацетат кальцію (Е-263), борошно соєве, карбонат кальцію
Маса нетто: масою нетто 10 кг
Вид упаковки: багатошаровi паперовi мiшки
Строк придатності: 12 мiсяцiв
Умови зберігання: температура не вище 25oС; відносна вологість повітря не вище 75%