поліпшувач хлібопекарський, спеціально розроблений
ЗАСІБ ПРОТИ КАРТОПЛЯНОЇ ХВОРОБИ ТА ГЛИВКОСТІ ХЛІБА
Картопляна паличка розвивається у пшеничному хлібі з пониженою кислотністю, підвищеною вологістю при довгому зберіганні в теплому приміщенні. При цьому в хлібі різко підвищується кількість альдегідів, інших сполук з різким неприємним запахом. М’якушка стає липкою. Запобігти картопляній хворобі в готовому виробі неможливо тому, що спори картопляної палички термостійкі, їх може зруйнувати тільки багаточасове прогрівання при температурі 100°С, а під час випічки хлібобулочних виробів максимальна температура центру м’якушки досягає 94-97°С.
Олімпіум-Роп – порошкоподібний засіб, дозволений до застосування в харчовій промисловості України. Служить для поліпшення якісних властивостей пшеничного та житньо-пшеничного тіста і виготовлених з них хлібобулочних виробів, як і в технологічному, так і в сенсорному відношенні, а також як кислотний регулятор і для сповільнення подальшого розвитку спор картопляної хвороби та плісняви.
Дозування: | вiд 0,2 до 0,5% вiд ваги борошна, макс. до 0,5%. |
Склад: | ацетат кальцію (Е-263), борошно соєве, карбонат кальцію |
Маса нетто: | масою нетто 10 кг |
Вид упаковки: | багатошаровi паперовi мiшки |
Строк придатності: | 12 мiсяцiв |
Умови зберігання: | температура не вище 25oС; відносна вологість повітря не вище 75% |